Учении наше школе освојили завидне резултате на конкурсу „Крв живот значи“ [ВИДЕО]

На конкурсу Црвеног крста Србије „Крв живот значи“ ученици наше школе освојили су прво и друго место на републичком нивоу.

На свечаној додели награда победницима на овогодишњем конкурсу „Крв живот значи“,  31. маја у просторијама Црвеног крста Србије у Београду ученице наше школе су примиле вредне награде.

Маријана Првуловић, ученица IV године гимназије је на ликовном конкурсу освојила прво место и као награду добила 10 дана на мору у Одмаралишти Црвеног крста Србије у Баошићима, у периоду од 26. јула до 4. августа 2018. године. Маријанин ментор и сарадик на раду је био Дејан Костадиновић.

Друго место освојено је у категорији видео спота. Марија Траиловић, ученица треће године гимназије примила је награду у име свих ученика-активиста Црвеног крста Бољевац. Колективна награда је механичка опрема у вредности од 11.000 динара за реализацију нових пројеката школе и унапређење едукације ученика. Ментор на промо споту била је Митровић Александра, професор рачунарства и информатике у СШ „Никола Тесла“ у Бољевцу.

Велика заслуга за награђене иде и Драгици Ковачевић, секретару ОО Црвеног крста Бољевац, за неуморно организовање акција на којима учествују ученици наше школе.

Циљ конкурса био је сензибилизација деце и младих за добровољно, ненаграђено и анонимно давање крви након напуњених 18 година, обезбеђивање довољних количина крви у будућности и развијање осећања солидарности међу младима. Ове године су у конкурсу учествовала 20.942 ученика из 389 основних и 172 средње школе из 92 средине у Србији.

Posted in Актуелности and tagged , , , , , , .