Učenii naše škole osvojili zavidne rezultate na konkursu „Krv život znači“ [VIDEO]

Na konkursu Crvenog krsta Srbije „Krv život znači“ učenici naše škole osvojili su prvo i drugo mesto na republičkom nivou.

Na svečanoj dodeli nagrada pobednicima na ovogodišnjem konkursu „Krv život znači“,  31. maja u prostorijama Crvenog krsta Srbije u Beogradu učenice naše škole su primile vredne nagrade.

Marijana Prvulović, učenica IV godine gimnazije je na likovnom konkursu osvojila prvo mesto i kao nagradu dobila 10 dana na moru u Odmarališti Crvenog krsta Srbije u Baošićima, u periodu od 26. jula do 4. avgusta 2018. godine. Marijanin mentor i saradik na radu je bio Dejan Kostadinović.

Drugo mesto osvojeno je u kategoriji video spota. Marija Trailović, učenica treće godine gimnazije primila je nagradu u ime svih učenika-aktivista Crvenog krsta Boljevac. Kolektivna nagrada je mehanička oprema u vrednosti od 11.000 dinara za realizaciju novih projekata škole i unapređenje edukacije učenika. Mentor na promo spotu bila je Mitrović Aleksandra, profesor računarstva i informatike u SŠ „Nikola Tesla“ u Boljevcu.

Velika zasluga za nagrađene ide i Dragici Kovačević, sekretaru OO Crvenog krsta Boljevac, za neumorno organizovanje akcija na kojima učestvuju učenici naše škole.

Cilj konkursa bio je senzibilizacija dece i mladih za dobrovoljno, nenagrađeno i anonimno davanje krvi nakon napunjenih 18 godina, obezbeđivanje dovoljnih količina krvi u budućnosti i razvijanje osećanja solidarnosti među mladima. Ove godine su u konkursu učestvovala 20.942 učenika iz 389 osnovnih i 172 srednje škole iz 92 sredine u Srbiji.

Objavljeno u Aktuelnosti i označeno , , , , , , .