Vju i Asja u okviru projekta „Interkultura“ posetile našu školu

U okviru projekta „Interkultura“, naša škola je 16. marta bila domaćin dvema učenicama iz Italije i sa Tajlanda. One su pohađale nastavu u drugoj godini gimnazije i boravile kod svojih vršnjakinja u selima blizu Boljevca.

Vju Nadhagranvat sa Tajlanda i Asja Kareri iz Italije su na času geografije predstavile svojim vršnjacima zemlje iz kojih dolaze. U našoj školi su provele nedelju dana, a boravile su kod svojih domaćina Viktorije Janković iz Lukova i Marije Kurdumanović iz Podgorca. U Srbiji su šest meseci u okviru projekta „Interkultura“.

Viktorija i Marija su vidno oduševljene svojim gošćama, a i one ne kriju zadovoljstvo.

Sboje utiske o ljudima, drugarstvu, dobroj hrani i srpskom jeziku koji je težak za učenje iznele su Asja i Vju, dodavši da su ovde videle štošta čega nema u njihovim zemljama.

Srednja škola „Nikola Tesla“ je još jednom pokazala otvorenost ka novim iskustvima.

„Učenice dolaze iz potpuno različitih kultura i uklapaju se sa našim učenicima. Njihov način obrazovanja je drugačiji od našeg pa im je sve ovo novo. One su već šest meseci u našoj zemlji i srpski jezik su poprilično savladale i lepo se uklapaju u ceo naš program. Ovo je vrlo bitno za našu školu jer nama jeste cilj da se otvorimo ka drugim kulturama, ka drugim zemljama i gradovima“, rekao je direktor škole, Ivan Milutinović.

Objavljeno u Proslavljen Dan škole, Aktuelnosti i označeno , , , , .