Okrugli sto na temu Srpska tradicija u interpretaciji modernih medijskih umetnosti i novinarstva

Uoči Dana Svetog Save, školske slave, u Srednjoj školi „Nikola Tesla“, u Boljevcu, 23. januara je održan okrugli sto na temu Srpska tradicija u interpretaciji modernih medijskih umetnosti i novinarstva.

Okrugli sto se bavio pitanjem da li je srpska tradicija određena delovanjem samo jedne nacionalne grupe; da li razumevamo (i kako) pojmove tradicionalno i nacionalno; kako se srpska tradicija očitava u delatnostima savremenog društva; imamo li dovoljno informacija o srpskim tradicionalnim vrednostima; kako medijske umetnosti i novinarstvo mogu da pomognu očuvanje tradicionalnih vrednosti, uspevaju li u tome i kako mi, kao mala školska zajednica, možemo doprineti pamćenju i vrednovanju prošlosti i tekovina?!
Domaćin okruglog stola je bio Učenički parlament srednje škole sa svojim profesorima. Gosti iz Osnovne škole „9. srpska brigada“ u Boljevcu – dva odeljenja osmog razreda i njihovi nastavnici – uveličali su ovaj događaj zanimljivim komentarima i idejama o budućoj saradnji učenika i nastavnika obe škole.

 

Objavljeno u Aktuelnosti i označeno , , .