Takmičenje Učeničkih kompanija

Dana 6. marta ove godine u Nišu, u Tržnom centru Roda, održano je takmičenje Učeničkih kompanija. Našu školu predstavljala je ekipa sastavljena od učenika drugog razreda gimnizije: Snežane Milisavljević, Anje Kovačević, Teodore Dobranović i Danke Maslovarić i učenika drugog razreda mašinstva, Jovana Velkanovića. Učenike je predvodila Biljana Aksić, prof. ekonomske grupe predmeta. Od 34 kompanije jugoistočne Srbije, ekipa naše škole osvojila je II mesto i pravo na odlazak na Republičko takmičenje koje će biti održano u Novom Sadu krajem maja. Njihov proizvod Apiramid odeševio je žiri i sve prisutne.

Apiramid proizvod je antistres figura koju čine magnetna ploča sa kuglicama koje se mogu kretati po samoj ploči uz pomoć magnetnih sila. Pokretanjem tih kuglica, pokrećemo motoriku prstiju i nerve koji pokreću moždane ćelije i dozvoljavaju korisniku da se na brz i efikasan način opusti. Sam proizvod svojim oblikom podseća na piramidu kao i sama planina Rtanj. Osim toga, ova planina je poznata i po svom magnetnom polju u samoj kupi.

U istoj organizaciji , učenice su učestvovale i na nacionalnom takmičenju Poslovni izazov održanom u Beogradu 20. i 21. januara.

                                                       Danka Maslovarić   i

                                                                    Snežana Milisavljević

Objavljeno u Aktuelnosti