Ministar Šarčević obišao SŠ „Nikola Tesla“ u Boljevcu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas u Boljevcu Srednju školu „Nikola Tesla“ čiji su učenici uključeni u sistem dualnog obrazovanja, kao i preduzeće FPM „Agromehanika“, gde đaci imaju priliku da steknu praktična znanja.

Ministar je tokom razgovara sa predsednikom opštine Boljevac Nebojšom Marjanovićem i direktorom škole Ivanom Milutinovićem rekao da je jako važno što je u Boljevcu zaživeo dualni model obrazovanja i najavio uvođenje 14 novih dualnih profila u obrazovni sistem Srbije. On je rekao da se za narednu godinu planira uvođenje dualnih profila u ugostiteljstvu i turizmu, jer u toj opštini postoje kapaciteti za to.

Prema njegovim rečima, uvođenje dualnog obrazovanja moguće je u različitim oblastima, a u srednjim stručnim školama učenici bi trebalo da budu osposobljeni za rad po završetku školovanja.

Predsednik opštine Boljevac rekao je da fabrika „Agromehanika“ prepoznaje značaj školovanja kadrova koji su upravo potrebni ovoj fabrici, ističući da je to dobar primer dualnog obrazovanja. On je izrazio nadu da će u i narednoj godini u Srednjoj školi „Nikola Tesla“ biti školovani kadrovi potrebni ovoj fabrici.

www.mpn.gov.rs

Objavljeno u Aktuelnosti i označeno , , , , , , .